Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

«Matala Festival 2011»


Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο έχει προσελκύσει το Διεθνές Φεστιβάλ Matala Festival 2011 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο δήμο Φαιστού το τριήμερο 11 – 13 Ιουνίου.
 Χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα είναι η παραλία Ματάλων, το Camping της περιοχής, η πλατεία Ματάλων, αλλά και το δημοτικό parking. Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής,
δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και DJs συμμετέχουν σ’ ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες μουσικής.

Πολλές είναι επίσης οι παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων. Στο πλαίσιο του Matala Festival εντάσσονται ακόμα, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βυνιλίου της περιόδου 60s – 70s, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style, καθώς και πάρα πολλές εκπλήξεις.

Συγκριτικό πλεονέκτημα του φεστιβάλ αποτελεί το γεγονός πως για πρώτη φορά στην Κρήτη συμμετέχει τόσο μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών σ’ ένα τριήμερο φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο. Τονίζεται πως στο σύνολο τους τα συγκροτήματα που συμμετέχουν είναι καταξιωμένα στο χώρο τους, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσουν διασκευές των κομματιών από τις δεκαετίες 60 κι 70 για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Κεντρική θεματική του Φεστιβάλ για τη φετινή περίοδο είναι οι Χίπις, ωστόσο το φεστιβάλ στο σύνολο του απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι θεματικές του Φεστιβάλ είναι τρεις και σχετίζονται με το Hippies’ Reunion, τους νέους, αλλά και τις δράσεις για την οικογένεια και τα παιδιά.

Πηγή: cretalive   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου