Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Για σκευωρία έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, καθώς μετά την σημερινή, μαραθώνια κατάθεση, του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, ολοκλήρωσε το ανακριτικό της έργο και θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή και την Δευτέρα για την σύνταξη του πορίσματός της.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, καμία απόδειξη, καμία ένδειξη ή οτιδήποτε άλλο που να με συνδέουν με έκνομες συμπεριφορές, με μίζες και φαινόμενα διαφθοράς, όχι μόνο τώρα αλλά για όλα τα σαράντα χρόνια της θητείας μου στην πολιτική ζωή του τόπου».

«Σε ένα θέατρο σκιών που ονειρεύονται κάποιοι, στο όνομα της κάθαρσης, να στήσουν, δεν θα παίξω. Βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί με ενδιαφέρει να αναδειχθεί η αλήθεια με αληθινά στοιχεία για τα υποβρύχια», τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Τσοχατζόπουλος και έκανε λόγο για «επιχείρηση παραπλάνησης της ελληνικής δικαιοσύνης, της Βουλής και του λαού σχετικά με την αλήθεια ώστε να συσκοτιστούν οι ευθύνες».

 Ακόμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας μίλησε για σκευωρία σε βάρος του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η μη πρόσκληση ουσιωδών μαρτύρων αποκαλύπτει τη σκοπιμότητα. Γι αυτό δεν εκλήθησαν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ καθώς και άλλα πρόσωπα που γνώριζαν τις διαδικασίες. Έτσι ώστε αντί της αλήθειας να υπάρξει συγκάλυψη και να μπορέσει να κρυφτεί η πολιτική μου δίωξη με νομικό μανδύα. Με μεθοδευμένες διαδικασίες, με προειλημμένες αποφάσεις και προκατασκευασμένο πόρισμα».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε:

«Γι αυτό το σε βάρος μου διαρκές έγκλημα κατασυκοφάντησης και στοχοποίησης που εξελίσσεται με ψεύδη και αναπόδεικτους ισχυρισμούς, θα εξαντλήσω κάθε πολιτική δυνατότητα και κάθε νόμιμο δικαίωμα για να αποκαλυφθούν όλοι οι σκευωροί, να τιμωρηθούν όλοι οι συκοφάντες, όπως και αν λέγονται και να αποκαταστήσω, στο μέτρο του δυνατού, το όνομα, την τιμή και την υπόληψη μου. Τότε όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας μίλησε επίσης για αυθαίρετο και σκόπιμο διαχωρισμό της υπόθεσης, επέμεινε να καταθέσουν στην Προανακριτική όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής, χαρακτήρισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ «πολιτικά, ηθικά, νομικά απαράδεκτη και παντελώς αστήρικτη» και συμπλήρωσε ότι δεν είναι βολικός ένοχος, γιατί δεν είναι ένοχος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολίασε και τα όσα κατέθεσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, υποστηρίζοντας ότι «είναι γνωστή η διαρκής επίθεση ψεύδους και λάσπης του συγκεκριμένου επιχειρηματία εναντίον μου».

«Ζητώ φως παντού. Σας το είχα πει. Κανείς δεν γλιτώνει από την αλήθεια. Κανένα παρασκήνιο δεν μένει για πάντα στο σκοτάδι. Κανένα κέντρο και παράκεντρο εξουσίας δεν μένει για πάντα στο απυρόβλητο», φέρεται να είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

5. Σχετικά με το ποσό των 450.000 ευρω που αφορά μέρος του τιμήματος για την αγορά του διαμερίσματος επί της Δ. Αρεοπαγίτου, κατεβλήθη σταδιακά σε μετρητά σε συνεργεία οικοδομικών εργασιών κατά τη διάρκεια της προηγούμενης του συμβολαίου αγοράς τριετίας, όπως καταγράφεται και στο ίδιο το συμβόλαιο.

Και επ αυτού ουδέποτε είχε τεθεί σχετικό ερώτημα από την Επιτροπή για τις ετήσιες καταβολές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου