Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Για… ψίχουλα πωλούνται στην Ελλάδα χιλιάδες πανάκριβα αυτοκίνητα


Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και κυρίως αυτούς που έχουν στην κατοχή τους οχήματα με κινητήρες υψηλού κυβισμού. Ως διά… μαγείας, τα αυτοκίνητα που απέκτησαν πριν από περίπου δύο χρόνια χιλιάδες Έλληνες και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές, εξαιτίας της μείωσης στο ειδικό τέλος ταξινόμησης, κατέρρευσαν τιμολογιακά και πλέον… χαρίζονται. Έτσι, μπορεί να βρει ο καθένας Porsche
με 20.000 ευρώ, Cherokee με 7.000 ευρώ και άλλα πολλά -πρώην - ακριβά αυτοκίνητα σε εξευτελιστικές τιμές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, επικεντρώνεται στο γεγονός ότι, ακόμα και με αυτές τις τιμές, δεν υπάρχουν αγοραστές, αφού η κυβέρνηση φρόντισε να βάλει επιπλέον φόρους, όπως τα πολύ υψηλά τέλη κυκλοφορίας, τα οποία σκέφτεται μάλιστα να αυξήσει. Μία τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει επιπλέον αναστάτωση στους ιδιοκτήτες που βλέπουν ότι το αυτοκίνητο που απέκτησαν με κόπο και ιδρώτα δεν έχει καμία αξία και αποτελεί είδος πολυτελείας.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ακούγονται, χιλιάδες ιδιοκτήτες αναμένεται να καταθέσουν μαζικά τις πινακίδες στο τέλος του χρόνου, γεγονός που θα σημάνει και μείωση στα έσοδα του κράτους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία ενδεικτική λίστα με αριθμό πολύ ακριβών αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ελλάδα μόνο από μία ιστοσελίδα στο Internet.


Μεταχειρισμένα στην Ελλάδα*
Aston Martin (23)
Bentley (15)
Cadillac (48)
Cobra (6)
Corvette (57)
Ferrari (103)
Hummer (47)
Infiniti (7)
Jaguar (202)
Jeep (1.348)
Lamborghini (31)
Land Rover (390)
Lexus (152)
Lotus (44)
Maserati (53)
Porsche (852)
Rolls Royce (21)
SAAB (398)
*Ενδεικτικοί αριθμοί από σελίδα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου