Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τους απέβαλλαν επειδή δεν ήταν «αρκετά γκέι»


   Τρεις άντρες μήνυσαν μια ομάδα σοφτμπολ με γκέι αθλητές, για διάκριση και ρατσισμό. Ο Στίβεν Απιλάδο, ο Τζον Ρας και ο Λαρόν Τσαρλς το 2008 συμμετείχαν σε μια ομάδα του Σαν Φρανσκίσκο γκέι αθλητών. Όπως όμως δηλώνουν οι ίδιοι, αποβλήθηκαν από την ομάδα επειδή είναι αμφιφυλόφιλοι. Μάλιστα, ερωτήθηκαν μέσα σε μια αίθουσα με τουλάχιστον 25 άτομα για τις σεξουαλικές τους
προτιμήσεις και αφού αναγκάστηκαν να απαντήσουν μπροστά σε όλο αυτό τον κόσμο για ένα τόσο προσωπικό ζήτημα, απορρίφθηκαν από την επιτροπή καθώς κρίθηκαν ότι δεν ήταν «αρκετά γκέι» για να συμμετάσχουν στην ομάδα.
Σύμφωνα με το καταστατικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος Gay Softball το οποίο υποστηρίζεται από το National Gay Amateur Athletic Association (NAGAA), επιτρέπονται μόνο δυο ετεροφυλόφιλοι σε κάθε ομάδα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικαστή John Coughenour, παρά την ύπαρξη αυτού του κανονισμού, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση για τους αμφισεξουαλικούς και η κίνηση με τους τρεις είναι καθαρά ρατσιστική. Ειδικά το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να απαντήσουν μπροστά σε τόσο κόσμο για τη σεξουαλική τους ταυτότητα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση της NAGAA. To θέμα πάντως θα λυθεί την 1η Αυγούστου όταν θα αρχίσει και η εκδίκαση της υπόθεσης.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου