Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Ο Μπιν Λάντεν κρατείτο από τις ΗΠΑ για καιρό πριν δολοφονηθεί, λέει ο Μ.Αχμαντινετζάντ


Οι ΗΠΑ κρατούσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν «για αρκετό καιρό» πριν αποφασίσουν να τον σκοτώσουν «για λόγους εσωτερικής πολιτικής», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

«Έχω ακριβείς πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Μπιν Λάντεν είχε συλληφθεί από τον αμερικανικό στρατό εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα [...] και μετά αποφάσισαν να τον σκοτώσουν» ανέφερε ο Μ.Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση. Δεν δήλωσε ποιες είναι οι πηγές των πληροφοριών του.

«Τον έκαναν να αρρωστήσει, και ενώ ήταν άρρωστος, τον σκότωσαν» πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος, κατηγορώντας τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, ότι έλαβε την απόφαση αυτή για προεκλογικούς λόγους.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος το έκανε αυτό για λόγους εσωτερικής πολιτικής, με άλλα λόγια οι Αμερικανοί σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν για την εξασφάλιση της επανεκλογής του Μπ.Ομπάμα», τόνισε.

Ο Μ.Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε, επίσης, την Ουάσιγκτον, ότι «επιδιώκει τώρα να αντικαταστήσει τον Μπιν Λάντεν με κάποιον άλλον» στην ηγεσία της Αλ Κάιντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου