Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Όχι» Σαμαρά σε νέο μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

. Τη θέση ότι δεν θα υπερψηφίσει δεύτερο μνημόνιο, αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, διατυπώνει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».
«Δεν θα ψηφίσω καμία δέσμευση σε λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική», δηλώνει, ενώ υπογραμμίζει ότι
«δεν διαφωνούμε στους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή που μας επέβαλαν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει ούτε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «γιατί δεν περιλαμβάνει μέτρα ανάκαμψης» και προσθέτει ότι «περικοπές χωρίς ανάκαμψη προκαλούν χειρότερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία».
Διευκρινίζει, πάντως, ότι κάποια μεμονωμένα μέτρα μείωσης της σπατάλης μπορεί να τα ψηφίσει η ΝΔ. Πιθανόν να ψηφίσει η ΝΔ και κάποιες αποκρατικοποιήσεις, προσθέτει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει αντίθετος με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, ενώ σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, δηλώνει ότι δεν είναι όλα προς πώληση, σημειώνοντας ότι η περιουσία του Δημοσίου πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ του Δημοσίου.
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι πιέζουν για συναίνεση όσοι θέλουν να μη διορθωθεί το σφάλμα που έγινε και να συγκαλυφθούν οι ευθύνες όσων το έκαναν.
Σε ότι αφορά την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους χωρίς κούρεμα (reprofiling) σημειώνει ότι «και να συμβεί θα είναι ανακούφιση μόνο. Η πραγματική λύση είναι η επανεκκίνηση. Αν υπάρξει επανεκκίνηση κάθε περαιτέρω ανακούφιση είναι καλοδεχούμενη. Αν δεν υπάρξει επανεκκίνηση, καμία μεμονωμένη ανακούφιση δεν μας σώζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου