Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Καταργούνται οι εξωτερικές θερμάστρες


Πολλοί Δήμοι της Μελβούρνης, επιδιώκοντας να πρωτοτυπήσουν σε «κοινωνική ευαισθησία» και να δείξουν στους δημότες τους ότι ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους παίρνουν πολλές φορές γελοίες αποφάσεις, αναστατώνοντας τη ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων ατόμων.
Στην πιο πάνω κατηγορία, δηλαδή των γελοίων αποφάσεων
, εμπίπτει και η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Yarra, για την κατάργηση των εξωτερικών θερμαστρών, που χρησιμοποιούν πολλά εστιατόρια και καφετέριες της Μελβούρνης και την αντικατάστασή τους με... κουβέρτες!
Οι οικολογικές «ευαισθησίες» των δημοτικών συμβούλων και ο διακαής τους πόθος να πρωταγωνιστήσουν στον αγώνα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τους οδήγησε, όπως ισχυρίζονται, στην απόφαση να φορολογήσουν κάθε εξωτερική θερμάστρα με $105 τον χρόνο, για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα της πόλης!
Απάντηση είχαν και στο τι θα γίνει με τους πελάτες που κάθονται έξω τους χειμωνιάτικους μήνες. Λοιπόν, το πρόβλημα του κρύου θα αντιμετωπιστεί με…  κουβέρτες!
Ο Δήμος διευκρίνισε, ότι με τα χρήματα που θα εισπράξει από τη φορολόγηση των θερμαστρών, θα αγοράσει κουβέρτες, τις οποίες και οι καταστηματάρχες θα δίνουν στους πελάτες που θα κάθονται έξω!

Το μόνο που απομένει για να πάει μπροστά το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο που θα σώσει τον... πλανήτη από τη μόλυνση και θα ανακόψει την εμφάνιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, είναι να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Yarra για το αν θα αντικαταστήσει τις θερμάστρες με βαμβακερές ή μάλλινες κουβέρτες.
Οι ειδικοί, μάλιστα, υποστηρίζουν και προειδοποιούν ότι έτσι και προχωρήσει ο Δήμος στην αγορά βαμβακερών κουβερτών, στην ουσία θα κάνει μια τρύπα στο νερό, αφού για την παραγωγή του βαμβακιού, την επεξεργασία του και την κατασκευή των κουβερτών, μεταφορικά και λοιπά, ξοδεύεται περισσότερη ενέργεια, η οποία και παράγει περισσότερους ρύπους, απ’ όσο οι εξωτερικές σόμπες υγραερίου.
Και επειδή, συνήθως, οι ηλίθιες αποφάσεις, δεν προκαλούν μόνο την κοινή λογική, αλλά δημιουργούν και περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιδιώκουν να λύσουν, οι καταστηματάρχες του Richmond, του Collingwood και του Fitzroy τραβάνε τα μαλλιά τους και προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την επιδημία της βλακείας που μαστίζει τους Δήμους της Μελβούρνης.
Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να σταματήσουν την εισβολή των... κουβερτών στα μαγαζιά τους, καλούν και μια δημόσια συγκέντρωση μπρος στο Δημαρχείο Richmond στις 7 Ιουνίου, στις 9 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου