Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Αργά θυμήθηκε τη συναίνεση, η κυβέρνηση»


 Μήνυμα στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας σε ό,τι αφορά τις πιέσεις για συναίνεση στέλνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως η συναίνεση δεν μπορεί και ούτε επιτρέπεται να είναι αποτέλεσμα εξωτερικής παρέμβασης, ενώ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση πως τη συναίνεση τη θυμήθηκε πολύ αργά.

Σε όσους σπεύδουν να επισημάνουν πως στο θέμα αυτό ο ίδιος βρίσκεται εκτός κομματικής γραμμής, λόγω προηγούμενων δηλώσεών του για συναίνεση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος σε όσους, όπως λέει, νομίζουν πως στη ΝΔ «δεν κάνουμε πολιτική αλλά δίνουμε εξετάσεις κομματικής νομιμοφροσύνης» τονίζει: «Αυτοί δεν ξέρουν καλά, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε εμένα. Η πολιτική τάξη της χώρας και οι εκπρόσωποί της έχουμε υποχρέωση να καταθέτουμε σκέψεις και προτάσεις, που υπηρετούν το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Αυτό κάνω με συνέπεια από τότε που μπήκα στην πολιτική, αυτό κάνω και τώρα. Εχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης αλλά και της δραματικής πραγματικότητας που η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει. Πέρασε ενάμιση χρόνος για να φτάσουμε σε αυτό που προβλέπαμε και φοβόμαστε. Οι συνθήκες όμως άλλαξαν με δραματικό τρόπο και επιβεβαιώνεται η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι πώς θα σωθεί η χώρα.
»Η κυβέρνηση αναζητά άλλοθι για να καλύψει τις πολιτικές της αδυναμίες και ανεπάρκειες, που οδήγησαν σε αδιέξοδο. Ζητάει συνενοχή σε λάθος πολιτική».
Επίσης, ως πρώην δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Αβραμόπουλος δεν κρύβει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνοντας πως «η κοινωνική σταθερότητα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού» και ζητά τη συνεννόηση και τη συνεργασία όλων προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου