Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δ/ντής κλινικής με μαϊμού πτυχίο από την Οξφόρδη


Διευθυντής οφθαλμολογικής κλινικής μεγάλου νοσοκομείου φέρεται να έχει πλαστό πτυχίο και παρά την άσκηση δίωξης να είναι ακόμη στη θέση του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». 

Όλα ξεκίνησαν το 2004 με την προκήρυξη μίας θέσης διευθυντή. Οι υποψήφιοι ήταν συνολικά 11. Στην πρώτη
κατάταξη των υποψηφίων, τον Μάρτιο του 2008 καταλαμβάνει την 6η θέση. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο τότε υπουργός Υγείας αναπέμπει την απόφαση την απόφαση και ζητεί νέα αξιολογική κρίση.

Το συμβούλιο επιτροπής συνεδριάζει και ξανά τον Οκτώβριο του 2008 και ο εν λόγω διευθυντής αναβαθμίζεται στην τρίτη θέση καθώς οι τρεις από τους 11 συνυποψήφιους έχουν δηλώσει παραίτηση. Ο υπουργός αναπέμπει και πάλι την απόφαση και ζητά νέα κρίση, αναφέρει το άρθρο. Τον Μάρτιο του 2009 συγκροτείται νέο συμβούλιο επιλογής ιατρών ΕΣΥ.

Συνεδριάζει τον Απρίλιο του 2009 και αξιολογεί τον μετέπειτα διευθυντή ικανό για την 1η θέση. Τρεις μήνες μετά διορίζεται με απόφαση του υπουργού Υγείας στη θέση του διευθυντή.

Ωστόσο, όπως είχε καταδείξει και εισηγητής, ο συγκεκριμένος γιατρός εμφανίζεται να απασχολείται σε τρεις διαφορετικούς φορείς την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα: στις φυλακές Κορυδαλλού, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο ΙΚΑ.

Ο διευθυντής νομικών υπηρεσιών της Οξφόρδης, απάντησε όταν ερωτήθηκε για τον γιατρό αυτό: «Η ονομασία του νοσοκομείου (από όπου φαίνεται να έχει αποκτήσει την κλινική εμπειρία ο διευθυντής) είναι εσφαλμένη. Η διεύθυνση και οι αριθμοί επικοινωνίας ανήκουν σε άλλο πανεπιστημιακό τμήμα και όχι στο οφθαλμολογικό νοσοκομείο.

Δεν υπάρχει μητρώο με αυτό το όνομα... Υπάρχουν προβλήματα και με το λογότυπο του πιστοποιητικού... Η υπογραφή δεν ταιριάζει με το δείγμα υπογραφής του καθηγητού που υπογράφει τη βεβαίωση».

Αυτά αναφέρονται για το πιστοποιητικό προϋπηρεσίας που φέρεται να είχε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σήμερα δύο συνυποψήφιοί του έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία πρωτοδικών κατά παντός υπευθύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου