Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Γιαούρτωσαν τον αρχιεπίσκοπο Βελγίου!


   Μη νομίζετε ότι μόνο εμείς γιαουρτώνουμε τους πολιτικούς μας. Στο Βέλγιο το έχυν προχωρήσει το θέμα και τώρα επιτίθενται και σε ιερωμένους!

Τελευταίος στόχος ο Αρχιεπίσκοπος του Βελγίου André-Joseph Léonard, ο οποίος δέχθηκε γιαούρτωμα και μάλιστα διπλό! Ο αρχιεπίσκοπος βρισκόταν στην πόλη Louvain La Neuve για να μιλήσει σε μια εκδήλωση. Αρχικά κι ενώ είχε βγει από το αμφιθέατρο, ένας νεαρός του επιτέθηκε με γιαούρτια. Ο αρχιεπίσκοπος δεν πτοήθηκε, σκουπίστηκε και επε΄στρεψε στο αμφιθεατρο. Μέσα όμως τον περίμεναν τρεις ακτιβιστές «κομάντο», όπως αποκαλούνται και τον γιαούρτωσαν για δεύτερη φορά!
Ο λόγος που δέχτηκε αυτή την επίθεση, σύμφωνα με τους ίδιους τους ακτιβιστές, ήταν ο συντηρητισμός της Βελγικής Καθολικής εκκλησίας. Άλλωστε, στο Βέλγιο είχαν έρθει στο φως σοκαριστικές αποκαλύψεις για σεξουαλικών κακοποιήσεων. Σ ηχογραφημένο μάλιστα ντοκουμέντο, ακούγεται ο πρώην επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου, Καρδινάλιος Γκόντφριντ Ντάνεελς, να ζητάει από ένα από τα θύματά του να μην αποκαλύψει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από επίσκοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου