Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν συζητήσεις για αναδιάρθρωση, λέει ο Σόιμπλε


. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε χθες ότι το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, δεν αποτελεί θέμα της συνόδου των Ευρωπαίων ομολόγων του στην Ουγγαρία.

«Δεν υπάρχουν συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», απάντησε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σόιμπλε, καθώς τις τελευταίες μέρες αναλυτές και έγκυρα διεθνή ΜΜΕ, μεταδίδουν πως πλέον το ενδεχόμενο αυτό, είναι αναπόφευκτο.
Την άποψη ότι η κατάσταση στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία μπορεί να αντιμετωπιστεί εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς.
Από την πλευρά του, την αναδιάρθρωση απέρριψε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενόψει της συνεδρίασης στην Ουγγαρία, είπε: «Εχουμε πει πολλές φορές ότι οι αναδιαρθρώσεις δεν είναι επιλογή. Εχουν τεράστιο κόστος και τα οφέλη δεν το αντισταθμίζουν».
Πρόσθεσε δε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση «θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε την εξυπηρέτηση του χρέους».
Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση εντός εξαμήνου: «Ολα μπορούν να αλλάξουν σε έξι μήνες», είπε.
Οι τοποθετήσεις αυτές των Υπουργών Οικονομικών ήρθαν σε διάψευση νέων εκτιμήσεων περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τόσο από γερμανικά ινστιτούτα, όσο και δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, τα προηγούμενα 24ωρα.
Η Ελλάδα, εξάλλου, παραμένει πρώτη σε πιθανότητες χρεοκοπίας (58%) μέσα στα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA Datavision, ενώ μετά τον οικονομολόγο, Νουριέλ Ρουμπινί, σε έκθεσή του ο Φρανσέσκο Γκαρζαρέλι, επικεφαλής αναλυτής επιτοκίων της Goldman Sachs στο Λονδίνο, επισήμανε πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, είναι πολύ πιθανή.
Επίσης, μετά από σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής «Financial Times», ευρωπαϊκές πηγές επικαλείται και το «Reuters», που μετέδωσε πως μερίδα αξιωματούχων της ευρωζώνης θεωρεί αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου