Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Οι εξελίξεις στη Λιβύη


   Επικίνδυνη και για τον άμαχο πληθυσμό έχει γίνει πλέον η κατάσταση στη Λιβύη καθώς τα τελευταία 24ωρη σφυροκοπάται η πόλη Μιζουράτα. Όλη τη νύχτα σημειώθηκαν σφοδρές οδομαχίες
μεταξύ του στρατού και των αντικανταφικών. Βασικός στόχος είναι η οδική αρτηρία που οδηγεί στο λιμάνι της πόλης.
Διάψευση από ΝΑΤΟ
Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ διέψευσε ότι βομβάρδισε τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της Λιβύης, την Al-Sarir. Στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί φωτιές, αλλά το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι πιθανότατα προέρχονται από συγκρούσεις στην περιοχή. Ο Καντάφι είχε κατηγορήσει τους Βρετανούς ότι βομβάρδισαν την πετρελαιοπηγή.
«Οι κατηγορίες του συνταγματάρχη Καντάφι ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για τις ζημιές στην πετρελαιοπηγή Sarir είναι ψευδείς. Οι επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι την περασμένη εβδομάδα είχαν αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις με τους αντικαθεστωτικούς με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε μία πετρελαιοπηγή στην περιοχή Sarir», ανέφερε η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Την ίδια στιγμή, ο Καντάφι αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν καταλάβει οι αντάρτες. Αυτό προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στα οικονομικά των ανταρτών, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν πάλι οι εξαγωγές πετρελαίου ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για την εξέγερσή τους.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου