Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Οι αξιωματικοί και τα κρουασάν


   Έξαλλος είναι ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων με το άρθρο του δημοσιογράφου Κ. Ζούλα στην «Καθημερινή» με τον τίτλο «Με τα κρουασάν υπό μάλης». Ο
δημοσιογράφος στο άρθρο υποστηρίζει ότι διάφοροι «μονιμάδες» του ελληνικού στρατού παίρνουν τρόφιμα και κρουασάν από το στρατό και τα πουλάνε εκτός στρατοπέδων! Ο Σύνδεσμος με ανακοίνωσή του ζητά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και την ανάκληση του άρθρου.
Συγκεκριμένα ο κ. Ζούλας γράφει: «αφού, για να καταλάβεις, ένας ανεκδιήγητος "μονιμάς" μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω, ενώ ένας άλλος έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του». Και συνεχίζει: «όσοι έχουμε ξοδέψει δύο χρόνια της ζωής μας θητεύοντες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι γνωρίσαμε εκατοντάδες ανθρώπους, χωρίς να καταλάβουμε ποιο ήταν το αντικείμενο της «εργασίας» τους. Όσοι υπηρετήσαμε γνωρίζουμε ότι οι «συλλέκτες» κρουασάν είναι οι τελευταίοι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί...», καταλήγει.
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου που εστάλη στην Καθημερινή υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια στο άρθρο κι αν ο δημοσιογράφος γνωρίζει κάτι του ζητά να προσκομίσει στοιχεία και ονόματα των ατόμων που κάνουν κάτι τέτοιο καθώς σύμφωνα με τα άρθρα 147 και 152 του στρατιωτικού κώδικα προβλέπονται ποινές για κλοπή ή υπεξαίρεση πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος ή σε στρατιωτικό και η παράνομη χρήση της εργασίας προσωπικού, το οποίος έχει ο στρατιωτικός υπό τις διαταγές του.
Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμα αναφορά στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στις Ένοπλες Δυνάμεις και ζητείται η αποκατάσταση της αλήθειας σε μεταγενέστερο άρθρο.
Επίσης ο Σύνδεσμος ζητά από την ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το δημοσίευμα και από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμωρήσει τους υπεύθυνους του δημοσιεύματος αν δεν παρουσιάσουν στοιχεία.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου