Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ήλθε, είδε μα δεν... ενίκησε ο Berlusconi στην Lampedusa


Τη δέσμευση της ιταλικής κυβέρνησης ότι θα κάνει το παν προκειμένου να εκκενωθεί η Lampedusa από τους χιλιάδες Τυνήσιους πρόσφυγες εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Silvio Berlusconi, κατά την επίσκεψή του χθες στο νησί.
 Ο Berlusconi υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι σε διάστημα μίας εβδομάδας το πρόβλημα με τους μετανάστες που συρρέουν κατά εκατοντάδες θα έχει επιλυθεί.

Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai 24 Ore, ο «Cavaliere» απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται από τη Γερμανία σχετικά με την παραμονή των μεταναστών στην Lampedusa, λέγοντας: «Έχουμε κάποια προβλήματα με τη Γερμανία, αλλά οργανωνόμαστε προκειμένου να τα επιλύσουμε».

Πάντως, οι Ιταλοί αρθρογράφοι εμφανίζονται επικριτικοί έναντι του Berlusconi, παραφράζοντας, μάλιστα, τη φράση στα λατινικά που είπε ο Ιούλιος Καίσαρας: «Veni, vidi ma non vici…» (σ.σ. Ήλθα, είδα, αλλά δε νίκησα). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, μόλις λίγη ώρα αφότου αναχώρησε ο πρωθυπουργός από την Lampedusa, άλλες δύο βάρκες γεμάτες από πρόσφυγες κατέπλευσαν στο νησί.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου