Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Πως επηρεάζει ο σεισμός τις μεγάλες εταιρίες ηλεκτρονικών και αυτοκίνητων




O σεισμός των 8.9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία ίσως να έχει και αντίκτυπο στην βιομηχανία της τεχνολογίας στην περιοχή εκτός από τις
ανθρώπινες ζωές…
 (Η φωτογραφία είναι από εργοστάσια της περιοχής)

Η Sony είπε πως σταμάτησε την παραγωγή σε έξι εργοστάσια της στα βορειοδυτικά της χώρας που παράγουν δίσκους Blu-ray, μαγνητικές κεφαλές για σκληρούς δίσκους και μπαταρίες. Δεν έχει δώσει στοιχεία αλλά η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει παιχνίδια, ταινίες και υπολογιστές.

Η Canon και η Panasonic είναι επίσης στην περιοχή που επλήγη αλλά δεν είναι σαφές το μέγεθος. Η Panasonic έχει εργοστάσιο λίγο πιο βόρεια στις περιοχές Fukushima και Miyagi, και έχουν αναφερθεί κάποιοι τραυματισμοί αλλά είναι αβέβαιο το ύψος της ζημιάς. Η δε Canon δήλωσε με βεβαιότητα πως για την ώρα δεν διαβλέπει πρόβλημα.

Η Nikon για την ώρα δεν έχει επίσημη δήλωση αλλά ένα από τα εργοστάσια της για μηχανές στο Sendai ήταν 150 χιλιόμετρα από τον σεισμό.

Την μεγαλύτερη ζημιά έχουν υποστεί οι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Honda, Nissan και η μητρική της Subaru, Fuji Heavy Industries, αλλά και η Toyota χρειάστηκε να σταματήσουν την παραγωγή σε δύο, τέσσερα, πέντε και τρία εργοστάσια αντίστοιχα.

Το σταμάτημα της παραγωγής και μακροχρόνια ίσως καθυστέρηση στην ενεργοποίηση θα έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις. Εταιρίες όπως οι Apple, Dell, και άλλες, συχνά έχουν εξαρτήματα από εταιρίες της Ιαπωνίας.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου