Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ποιος κυβερνά τελικά τις φυλακές;



Παρά την διαγραφή των πειθαρχικών ποινών που προβλέπει ο νέος νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο 2010, διευθυντές και συμβούλια φυλακών, εξακολουθούν να απορρίπτουν αιτήσεις για υφ΄ όρον αναστολές και άδειες, με το επιχείρημα ότι εκκρεμμούν πειθερχικές ποινές. 


Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων σε ανακοίνωση με τίτλο «Ποίος κυβερνά τελικά τις φυλακές;» καταγγέλλει το γεγονός θέτοντας το ερώτημα αν οι δεσμοφύλακες και οι διευθυντές φυλακών είναι πάνω από τους νόμους και τις αποφάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;

Η εφάπαξ διαγραφή του συνόλου σχεδόν των πειθαρχικών ποινών η οποία ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2010 και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους είναι νίκη του κινήματος των κρατουμένων. Η απεργία πείνας που εξαπλώθηκε σε όλες σχεδόν τις φυλακές της χώρας αποτελεί παράδειγμα αντίστασης και αξιοπρέπειας για όλη την κοινωνία. Η παραγραφή των πειθαρχικών ποινών ήταν μια μικρή αλλά ουσιαστική κατάκτηση των κρατουμένων.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες διευθύνσεις και συμβούλια φυλακών απορρίπτουν αιτήσεις για υφ’ όρον αναστολές και για άδειες με την πρόφαση ότι οι αιτούντες έχουν πειθαρχικές ποινές.

Αναρωτιόμαστε αν οι διευθυντές και οι δεσμοφύλακες είναι πάνω από τις αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τους νόμους. Από πότε δρουν ως παράπλευρο κέντρο με εξουσίες που υπερβαίνουν ακόμα και αυτές του Υπουργού;

Φαίνεται ότι η ανομία και η ανυπακοή την οποία οι κυβερνώντες καταγγέλλουν καθημερινά σε χαζοκούτια και σε παπαγαλίστικη αρθρογραφία περίοπτης θέσης είναι επιλογή και προνόμιο του κρατικού μηχανισμού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου