Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το ΚΚΕ αποκηρύσσει τη Σπίθα του Θεοδωράκη


   Την «Σπίθα», το ιδεολογικό κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη καταδίκασε το ΚΚΕ, χωρίς όμως να στρέφεται εναντίον του ίδιου του δημιουργού παρά μόνο στον ιδεολογικό προσανατολισμό του κινήματος.

Σε σχόλιο-απάντηση, που φέρει την υπογραφή του Μάκη Μαΐλη, το ΚΚΕ «κατατάσσει» τον νεοπαγή ανεξάρτητο σχηματισμό εκεί που κατά τη γνώμη του ανήκει: στα κόμματα που υποστηρίζουν το σύστημα, την πλουτοκρατία, την τρόικα, την ΕΕ και να καταδείξει ότι «τέτοιες κινήσεις αξιοποιούν αυταπάτες, όπως αυτές για έλλειψη εθνικής ανεξαρτησίας και άρα για τη δήθεν ανάγκη διεξαγωγής εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα».
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μαΐλης δεν ταυτίζει τη «Σπίθα» με τον Μίκη Θεοδωράκη -αν και αυτή είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα του τελευταίου.
Κατηγορεί τα αστικά κόμματα και διάφορους τυχοδιώκτες ότι «χρησιμοποιούν το σημαντικό και λαοπρόβλητο έργο του, για να πετύχουν τους σκοπούς τους οχυρωμένοι πίσω από τη μεγαλοσύνη που έχει. Στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο αποσπούν και τον ίδιο τον Μ.Θεοδωράκη από το έργο του, για να πετύχουν τους αντιλαϊκούς σκοπούς τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου