Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών


Ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011, 16:50
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), ενημερώνει ότι την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου κατατέθηκε από την Βουλευτή του Συ.Ριζ.Α., Ηρώ Διώτη, ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τα δικαιώματα των διεμφυλικών ατόμων.

Η ερώτηση τέθηκε μετά από την συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών με την κυρία Διώτη που έγινε την Τρίτη 22.2.2011, όπου αναλύθηκαν εκτενώς τα θέματα της ατζέντας διεκδικήσεων του Σ.Υ.Δ.

Σύμφωνα με το Σ.Υ.Δ. μετά τη ψήφιση του Ν. 3304/2005, «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού», πρόσφατα ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ο νόμος 3896/2010, «για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης» που αγνοεί την πραγματικότητα του κοινωνικού φύλου.

Η έννοια του κοινωνικού φύλου, καλύπτει όχι μόνο τα άτομα που έχουν κάνει αλλαγή φύλου, όπως αναφέρει ο νόμος 3896/2010, αλλά όλο το φάσμα των φυλομεταβατικών ατόμων, είτε έχουν κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου τους, είτε όχι.

Ανάμεσα στις ερωτήσεις που τέθηκαν στη Βουλή από την Ηρώ Διώτη, είναι εάν θα υπάρξει αναθεώρηση του νόμου 3896/2010, ώστε να υπάρχει ρητή αναφορά στις διακρίσεις για λόγους κοινωνικού φύλου αλλά και ρητή αναφορά στην αναγνώριση του κοινωνικού φύλου και επίσης εάν θα υπάρξουν κάποιες ρυθμίσεις και ποιες, για την δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων στα φυλομεταβατικά  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου