Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Οι Έλληνες «κόβουν» το τσιγάρο


   Αν και δε το βλέπουμε ιδιαίτερα τριγύρω μας, φαίνεται ότι όλη αυτή η συζήτηση τα τελευταία χρόνια για τα προβλήματα που προκαλεί το κάπνισμα τελικά έπιασε τόπο. Σύμφωνα με στοιχεία που
έδωσε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Ι. Κυριόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, παρουσιάζουν μια πτώση 10% περίπου των καπνιστών την τελευταία πενταετίας. Συγκεκριμένα, το 2006 οι καπνιστές έφταναν το 45,5% του πληθυσμού, ενώ εν έτει 2011 είναι το 35,8%.
Μάλιστα ακόμα και οι καπνιστές που δεν το έχουν κόψει φαίνεται να μειώνουν τα τσιγάρα που κάνουν καθημερινά καθώς η ημερήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι πλέον 19 τσιγάρα από 24 που ήταν προ πενταετίας
Το ίδιο συμβαίνει και στην κατανάλωση του αλκοόλ. Το 2006 το 12,2% των πολιτών έπινε αλκοόλ σε καθημερινή βάση, ενώ σήμερα το 10,1%.
Σε όλα αυτά ίσως θα έπρεπε να συνυπολογίζουμε και την οικονομική κρίση που τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει πολλούς να κόψουν διάφορα πράγματα, όπως το τσιγάρο με το πακέτο να έχει ανέβει στα ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου