Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Πέρασμα του Ρεζά ντε ΒετΟ Θεατρικός Οργανισμός «ΑΙ-ΩΡΕΣ» ολοκληρώνει, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις παραστάσεις του «μαγικού» έργου της Νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά ντε Βετ, «ΠΕΡΑΣΜΑ», την Τρίτη
29 Μαρτίου. Η παράσταση παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ» σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.


Λίγα λόγια για το έργο:
Νότια Αφρική. Αρχές του 20ου αιώνα. Οι ιδιοκτήτριες μιας πανσιόν, δύο παράξενες αδερφές, η αυστηρή Ερμιέν και η δύσμορφη Σούσι, έχουν ένα ιερό καθήκον. Να προειδοποιούν τους επισκέπτες τους όταν έχει άσχημο καιρό να μην περνούν τον ορμητικό ποταμό.

Αν οι περαστικοί χρυσωρύχοι ή τα ερωτευμένα ζευγάρια τις παρακούσουν και πνιγούν, οι δύο γυναίκες υποχρεούνται, μέσα στο ιερό τους καθήκον, να τους ανασύρουν από το νερό και να τους θάψουν, χαράζοντας τα ονόματά τους στους σταυρούς. Οι ανώνυμες όμως ψυχές στοιχειώνουν την πανσιόν και οι δύο αδερφές με τη μέθοδο της ύπνωσης, προσπαθούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, ώστε να απαλλαγούν από τα φαντάσματα τους.
Μια τέτοια ‘σεάνς’ (ύπνωση) είναι η κεντρική ιστορία του έργου.
Οι δύο αδερφές γυρίζουν είκοσι χρόνια πίσω για να ανακαλέσουν μια θυελλώδη νύχτα, που τους επισκέφτηκε ο Μάγος «Μαέστρο» και η ανήλικη αγαπημένη του. Σκοπός του «ταξιδιού» τους στο χρόνο είναι να μάθουν το όνομα του άτυχου κοριτσιού που χάθηκε, τότε, στο ποτάμι. Η ύπνωση, όμως, πέρα από το όνομα, αποκαλύπτει κρυφές στιγμές εκείνης της βραδιάς που σχετίζονται με τον ιδανικό άντρα «Μαέστρο». Στιγμές που θα αλλάξουν, για πάντα, τη μία από τις δύο αδερφές και θα την οδηγήσουν στο πέρασμα των φόβων...


Γιατί…
Τα πιο πολύτιμα ενθύμιά μας, είναι οι αναμνήσεις μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνικά: Δημήτρης Μπογδάνος
Κοστούμια: Duygu Ozturk
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Ροζάκη
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίζα Παγκάκη
Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλιεράκης

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Χαρά Κονταξάκη, Βίκυ Κυριακίδη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Έφη Κόντα
ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
τηλ. 2108254600 και 210-8679535

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου