Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ζητά μέτρα για τη διάσωση του Νεωρίου Σύρου


Την άμεση λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το Ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης
Βρούτσης σε ερώτησή του στη Βουλή.

«Πριν από αρκετούς  μήνες, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους εργαζόμενους του Νεωρίου Σύρου, ότι με συγκεκριμένα άμεσα μέτρα θα διασφάλιζε την απρόσκοπτη και βιώσιμη λειτουργία του ναυπηγείου. Σήμερα, παρά τις όποιες κυβερνητικές δεσμεύσεις, ο εφιάλτης της ανεργίας για τους 500 εργαζόμενους του Νεωρίου Σύρου και τις οικογένειές τους είναι πλέον ορατός, αφού η μητρική εταιρεία, Ναυπηγεία Ελευσίνας, κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει» ανέφερε.

Kαι συνέχισε, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου, αλλά και ολόκληρη τη Σύρο. Τα ψέματα και οι αίολες υποσχέσεις που συνεχώς παραπέμπουν στο μέλλον, έχουν όριο.Η κυβέρνηση, είναι πλέον, εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες του νησιού. Προεκλογικά έταζε τα πάντα στους πάντες».

Τέλος, σημείωσε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του ναυπηγείου για την οικονομική και κοινωνική ζωή της Σύρου.

«Η διάσωση της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στο Αιγαίο, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για τη συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου και την διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και για την διασφάλιση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής  ολόκληρης της Σύρου», σημείωσε.

Πηγή: kykladesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου