Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ καταδικάστηκε για βιασμό


   Για βιασμό δικαζόταν ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Μοσέ Κατσάβ και το δικαστήριο της χώρας τον καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για μια πρωτόγνωρη
υπόθεση στα χρονικά του κράτους του Ισραήλ.
Ο Κατσάβ καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και πρόστιμο 100.000 σεκέλ (20.000 ευρώ).
Η ποινή αποφασίστηκε με δύο ψήφους υπέρ του τριμελούς δικαστηρίου, του οποίου προήδρευε ο δικαστής Τζορτζ Κάρα.
Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του ο Κατσάβ φώναξε: «Οι δικαστές πλανώνται, είναι ένα ψέμα» και κλαίγοντας αγκάλιασε τους γιούς του. Ο 65χρονος Κατσάβ έφτασε στο δικαστήριο με τους δύο δικηγόρους του Αβίγκντορ Φέλντμαν και Ζιόν Αμίρ και υψώνοντας το χέρι είχε χαιρετήσει τους δημοσιογράφους.
Ο πρώην πρόεδρος είχε κριθεί ένοχος στις 30 Δεκεμβρίου 2010 από το δικαστήριο του Τελ Αβίβ για δύο βιασμούς με θύμα μια υφιστάμενή του την περίοδο που ήταν υπουργός Τουρισμού τη δεκαετία του 1990.
Είχε επίσης κριθεί ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ακόμη δύο γυναικών που εργάζονταν στο γραφείο του στο υπουργείο Τουρισμού και κατόπιν στην προεδρία μετά την εκλογή του το 2000. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.
Το τριμελές δικαστήριο είχε ανακοινώσει κατά την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του το Δεκέμβριο -τότε που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι ήταν «μια κακή ημέρα για το Ισραήλ και τους πολίτες του»- ότι η κατάθεση του Κατσάβ ήταν «γεμάτη ψέματα».
«Όταν μια γυναίκα λέει όχι, εννοεί όχι» υπογράμμισε το δικαστήριο στην ετυμηγορία του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου