Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Στο σκαμνί της Δικαιοσύνης έξι δημοτικοί υπάλληλοι


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην δήμαρχος αλλά και πέντε υπάλληλοι του Δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι κατηγορούνται για τη «μαύρη τρύπα» που δημιουργήθηκε στο ταμείο
του δήμου – έλλειμμα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Η αποκάλυψη έγινε πριν από πέντε χρόνια από ορκωτούς λογιστές που έκαναν έλεγχο στα βιβλία.
Το ποσό του ελλείμματος ανέρχεται στα 963.000 ευρώ, ενώ για διαφυγόντα έσοδα του δήμου το ποσό φθάνει τα 400.000 ευρώ περίπου .
Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου, η ταμίας του δήμου καθώς και τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι.
Βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης είναι η ταμίας, στην οποία αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Ο πρώην δήμαρχος του Ρεθύμνου κατηγορείται για απιστία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Οι δύο υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κατηγορούνται για απιστία, ενώ στους άλλους  δύο υπαλλήλους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αποδίδονται κατηγορίες σε συνέργεια για απιστία.
Πηγή : cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου