Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Περίεργη ανακοίνωση του State Department για τη «Σέχτα Επαναστατών»



Μυστήρια όσο και αιφνιδιαστική χαρακτηρίζεται από παρατηρητές οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον χώρο της ένοπλης βίας, η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δια της οποίας η ένοπλη οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», κατατάσσεται στην κατηγορία του
«Παγκόσμιου τρομοκράτη», με την ειδική εκτελεστική εντολή του State Department 13224.

Με δεδομένη τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης ένοπλης ομάδας, αλλά και το εύρος των
δραστηριοτήτων αυτών εντός Ελλάδας, ή «παρέμβαση», του αμερικανικού υπουργείου Eξωτερικών, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αξιοπερίεργη, επισημαίνουν οι παραπάνω κύκλοι.

Ενδεχομένως, οι αμερικανικές υπηρεσίες, παρούσες στην Ελλάδα, να επιδιώκουν την διαμόρφωση καταστάσεων ή την δημιουργία κλίματος ή ακόμη και την επιβολή δικών τους όρων σε αυτό το παιχνίδι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος συντονιστής αντιτρομοκρατικού αγώνα του State Department ,πρέσβης Ντάνιελ Μπέντζαμιν αναφερόμενος στην συγκεκριμένη ανακοίνωση επισημαίνει: «Ο σημερινός χαρακτηρισμός της Σέχτας Επαναστατών υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της αμερικάνικης κυβέρνησης για τρομοκρατικές ενέργειες από τρομοκρατικές ομάδες στην Ευρώπη. Η ενέργεια αυτή επίσης αποδεικνύει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια της Ελλάδας να εξαρθρώσει, ξεριζώσει και νικήσει την ομάδα αυτή».

Στην ανακοίνωση του State Department επισημαίνεται: «Η ενέργεια αυτή θα συντελέσει στον έλεγχο της ροής οικονομικών πόρων προς την οργάνωση, καθώς μέσω αυτής θα δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε δικαιοδοσία των Η.Π.Α στα οποία η "Σέχτα Επαναστατών" έχει συμφέρον, και θα απαγορεύονται όλες οι συναλλαγές αμερικανών με την οργάνωση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου