Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου: «Θέλω κι εγώ να διαδηλώσω»


   Θα αποπληρώσουμε το δάνειο των 110 δισ ευρώ που πήραμε από τη Φιλανδία και με τόκο μάλιστα δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Φιλανδία που βρέθηκε την Τετάρτη, ενώ σχετικά τις διαδηλώσεις τόνισε ότι κατανοεί τον πόνο του ελληνικού λαού και πως ορισμένες
φορές θα ήθελε κι ο ίδιος να κατέβει στο δρόμο!
«Μερικές φορές θέλω και ο ίδιος να κατέβω να διαδηλώσω επειδή δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από αυτά που συμβαίνουν. Ωστόσο, η διαμαρτυρία δεν είναι αρκετή. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Ελσίνκι.
Ο Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με την Φινλανδή ομόλογό του Μαρί Κιβινιέμι, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της Ελλάδας σχετικά με τους όρους εξυπηρέτησης του χρέους, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου και της 24ης Μαρτίου.
Απευθυνόμενος στους Φινλανδούς πολίτες τόνισε πως μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το δάνειο και μάλιστα με τόκο. Επισήμανε πως αυτό είναι θέμα αξιοπιστίας της χώρας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η χώρα και στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει προωθήσει, λέγοντας πως έχουν ήδη γίνει τα 4/5 από όσα οφείλει η χώρα να κάνει για την οικονομία της.
Η Φινλανδή πρωθυπουργός Μαρί Κιβινιέμι εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες της Ελλάδας και ζήτησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς «υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα».
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου