Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Σκότωσε 17χρονο και θέλησε να γλιτώσει με τα λεφτά του μπαμπά


   Τι σημασία έχει αν ένα 17χρονο παιδί πέθανε όταν ο μπαμπάς της κοπέλας που τον σκότωσε έχει λεφτά; Αυτό σκέφτηκε προφανώς ο πατέρας μιας 20χρονης Κύπριας η οποία το 2007, αφού πέρασε με κόκκινο είχε χτυπήσει και εγκαταλείψει στο δρόμο αβοήθητο τον
17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου, ο οποίος ήταν και οπαδός της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει τη ζωή του.
Ο πατέρας όμως της 20χρονης δωροδόκησε τη δημόσια κατήγορο με το ποσό των 70 χιλιάδων με αντάλλαγμα να αλλοιώσουν τις καταθέσεις των μαρτύρων και να αθωωθεί η κόρη του. Επίσης, πήρε ως δώρο και δυο ταξίδια σε εξωτικά μέρη με τα πάντα πληρωμένα όπου απολάμβανε τις διακοπές της, ενώ ο 17χρονος ήταν νεκρός. Έτσι, το κόκκινο φανάρι έγινε πράσινο, δεν υπήρξε καμία εγκατάλειψη και η κοπέλας καταδικάστηκε για 2 μόλις μήνες με αναστολή.
Όμως επειδή όμως ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, ένας αστυνομικός της τροχαίας Λεμεσού, όταν έγινε το ατύχημα είχε ακούσει ότι ο πατέρας της κοπέλας επρόκειτο πιθανότατα να πράξει κάτι τέτοιο. Έτσι, προνόησε και φωτοτύπησε όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων, πριν αυτές φυσικά αλλοιωθούν, τις φύλαξε στο γραφείο του και όταν επήλθε η αθώωση της εμφάνισε.
Στο σημείο του ατυχήματος υπήρχε μια μάρτυρας η οποία είχε δηλώσει ότι είδε την κοπέλα να περνά το φανάρι με κόκκινο και να παρασύρει τον 17χρονο, ο οποίος ήταν πάνω σε μηχανάκι και φορούσε κράνος. Μάλιστα την καταδίωξε μέχρι ένα αδιέξοδο όπου τη σταμάτησε και τότε η κοπέλα άρχισε να την παρακαλεί να μην πει ότι πέρασε με κόκκινο και να μην καλέσει την αστυνομία. Στο αδιέξοδο μάλιστα βρέθηκε και δεύτερος μάρτυρας ο οποίος μίλησε με τη συνοδηγό του αυτοκινήτου.
Οι αλλοιώσεις που έγιναν στην κατάθεσή του μάρτυρα ήταν οι εξής:
1. «Προηγουμένως τη ρώτησα αν φορούσε κράνος και μου είπε ότι φορούσε», το οποίο μετατράπηκε σε «δεν φορούσε».
2. «Η συνοδηγός μου έλεγε συνεχώς ότι έφυγαν από τη σκηνή του δυστυχήματος και εγκαταλείψαμε το θύμα και τι θα κάνουμε, έλεγε της οδηγού να σταματήσει και αυτή πατούσε γκάζι», το οποίο μετατράπηκε σε «η συνοδηγός μου έλεγε συνεχώς ότι ήρθαν από τη σκηνή του δυστυχήματος και καλούσε βοήθεια και αιμορραγούσε η οδηγός».
3. Το «μου είπε η συνοδηγός ότι χτυπήσαμε κάποιο νεαρό με τη μοτοσικλέτα» μετατράπηκε σε «χτυπήσαμε με κάποιο νεαρό με τη μοτοσικλέτα».
Η δημόσια κατήγορος έχει υποβληθεί σε 4ημερη κράτηση μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία από φακέλους και σκληρούς δίσκους, ενώ κανένας από τους κατηγορούμενους, ούτε ο πλούσιος πατέρας, δεν παραδέχεται την ενοχή του. Ίσως να αισθάνονται καλά που σκότωσαν ένα 17χρονο παιδάκι αλλά έχουν λεφτά και επιρροή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου