Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Στροφή των νέων στην αγροτική παραγωγή»


Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδη, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, σχετικά με τους νέους που στρέφονται προς την αγροτική παραγωγή.

Οι βουλευτές ρωτούν:
«Η κρίση αλλά και η τεράστια ανεργία φαίνεται ότι οδηγούν νέους κυρίως ανθρώπους, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, με μεταπτυχιακούς τίτλους στην αναζήτηση νέων ευκαιριών στην πρωτογενή παραγωγή και κυρίως στις βιολογικές καλλιέργειες.



Η άκρως ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη όμως πραγματοποιείται απρογραμμάτιστα και ασυντόνιστα με παντελή απουσία δομών και θεσμών υποδοχής και διαχείρισής της.



Επειδή, κατά τα φαινόμενα η τάση ποιοτικής αναδιάρθρωσης του αγροτικού πληθυσμού θα συνεχίσει εντεινόμενη και για τα επόμενα χρόνια



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια είναι ακριβώς τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία των νέων ατόμων που εντάσσονται στην πρωτογενή παραγωγή και ποια είναι η εκτίμησή σας για την εξέλιξη του φαινομένου κατά τα επόμενα χρόνια;

2) Τι θεσμικά και οργανωτικά μέτρα λαμβάνετε, ούτως ώστε η κοινωνική και παραγωγική αυτή αναδιάρθρωση να συμβάλλει αποτελεσματικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και στην εισοδηματική βιωσιμότητα όσων νέων εντάσσονται στον πρωτογενή τομέα;».



Κατά 8% ή 60.000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, αυξήθηκε σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, ο αγροτικός πληθυσμός κατά το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου