Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν Ελληνες μεταξύ των θυμάτων του σεισμού


Δεν υπάρχουν Ελληνες μεταξύ των θυμάτων του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία χθες, σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, Δημήτρη Αννινου.
Ο Ελληνας πρέσβης, ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της πόλης Κράιστσερτς, κ. Χαλουμή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν
αναφερθεί Ελληνες μεταξύ των θυμάτων.
Ο κ. Αννινος, πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή είναι προβληματική και πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών». Είπε ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια, κάποια πάνω σε πούλμαν με επιβάτες και ότι «υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε οχήματα και σε κτίρια». Στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό ζουν περίπου εκατό Ελληνες.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την Κράιστσερτς, είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε μήνες. Σύμφωνα με δήλωση του Πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, οι νεκροί ανέρχονται στους 65.
Οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 4 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης.
Η Αυστραλία έστειλε ήδη μία ομάδα έρευνας και διάσωσης στο Κράιστσερτς για να συνδράμει τις προσπάθειες των αρχών της Νέας Ζηλανδίας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή. Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα προσφέρει όποια βοήθεια ζητήσει η Νέα Ζηλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου