Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η νέα πολυπολιτισμική πολιτική της Αυστραλίας


Όπως γράψαμε και στο Νέο Κόσμο του Σαββάτου, η ομοσπονδιακή Εργατική κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει και επίσημα την πολιτική του πολυπολιτισμού.
Την κίνηση αυτή χαιρέτισε και ο ομογενής πολιτειακός υπουργός
Πολυπολιτισμού Νίκος Κότσιρας, που επισήμανε ότι «η Καμπέρα υιοθετεί αυτό που ήδη γίνεται στη Βικτώρια» και πρόσθεσε ότι οι εξαγγελίες θα πρέπει να συνοδευτούν από πρακτικά μέτρα, έργα και διάθεση οικονομικών πόρων».
Η νέα πολυπολιτισμική πολιτική της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης στάλθηκε (μεταφρασμένη στα ελληνικά) με επίσημο κείμενο (μεταφρασμένη στα ελληνικά)στο «Νέο Κόσμο» και έχει ως εξής:
«Η νέα πολυπολιτισμική πολιτική της κυβέρνησης, «Ο Κόσμος της Αυστραλίας», αναγνωρίζει το καταπληκτικό εύρος και την ποικιλομορφία της αυστραλιανής κοινωνίας, και επιβεβαιώνει την ακλόνητη στήριξη της κυβέρνησης για ένα πολιτιστικά διαφορετικό και κοινωνικά συνεκτικό έθνος.
Η πολυπολιτισμική πολιτική της Αυστραλίας συμπληρώνει τα εθνικά χαρακτηριστικά της ισότητας και δίκαιης μεταχείρισης για όλους. Η πολιτική αυτή πηγάζει από τη βαθιά και σταθερή δέσμευσή μας στις δημοκρατικές μας αξίες.
Η πολιτική αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα των οικονομικών και κοινωνικών ωφελημάτων που πηγάζουν από την ποικιλομορφία, καθώς επίσης και την ανάγκη μας να εξισορροπήσουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων όσων ζουν εδώ.
Γνωρίζουμε ότι το πρόσωπο της Αυστραλίας έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει με δυναμικούς τρόπους στο πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας, τους γείτονες μας και τον κόσμο γύρω μας.
Η νέα αυτή πολιτική θα εξασφαλίσει το ότι θα εξακολουθήσουμε να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές αυτές και τις προκλήσεις που προκύπτουν στον όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας.
Αξίζει ιδιαίτερος έπαινος στο Αυστραλιανό Πολυπολιτισμικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο για τη σημαντική εργασία του στη δημιουργία της πολιτικής αυτής και τους ευχαριστούμε για το χρόνο και τη δέσμευσή τους.
Η κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον την εφαρμογή της πολιτικής αυτής και των πρωτοβουλιών της που θα ωφελήσουν όλους τους Αυστραλούς στο απώτερο μέλλον.
ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΑΡΧΗ 1
Η αυστραλιανή κυβέρνηση αναγνωρίζει και εκτιμά τα οφέλη της πολιτισμικής ποικιλομορφίας για όλους τους Αυστραλούς, στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων της εθνικής ενότητας, της κοινοτικής αρμονίας και της διατήρησης των δημοκρατικών μας αξιών. Η ποικιλόμορφη πολιτιστική έκφραση εμπλουτίζει όλους τους Αυστραλούς και καθιστά το πολυπολιτισμικό μας έθνος πιο ζωντανό και δημιουργικό. Ένας από τους λόγους της ανθεκτικότητας της πολυπολιτισμικής πολιτικής της Αυστραλίας είναι ότι ο καθένας νιώθει ότι ανήκει. Τιμούμε την ποικιλομορφία και αναγνωρίζουμε ότι οι εκφράσεις της ποικιλομορφίας βρίσκονται μέσα στο εθνικό νομικό πλαίσιο της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου