Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι συνεταιρισμοί πρέπει να επικεντρωθούν στην ανταγωνιστικότητα


«Έχοντας να αντιμετωπίσουν μια αγορά με αυξανόμενο ανταγωνισμό οι συνεταιρισμοί θα πρέπει να μεγαλώσουν τόσο σε μέγεθος όσο και σε κλίμακα» επισήμανε ο Πρόεδρος της κεντρικής ευρωπαϊκής συνεταιριστικής οργάνωσης Cogeca, κ. Paolo Bruni, κατά τη διάρκεια σημαντικού επιχειρηματικού φόρουμ στα μέσα Φεβρουαρίου. Είναι γεγονός ζωτικής σημασίας προκειμένου να
βοηθήσουν τους αγρότες να διαχειρίζονται καλύτερα την εξαιρετικά ασταθή αγορά και να έχουν καλύτερα εισοδήματα από αυτή, τόνισε.


Εξηγώντας την θέση του ανέφερε: «Η μεταβλητότητα της αγοράς βρίσκεται σε άνοδο, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στους αγρότες και τους συνεταιρισμούς τους. Κατά συνέπεια, είναι ζωτικής σημασίας για τους συνεταιρισμούς η αύξηση της κλίμακας των επιχειρήσεων τους, είτε άμεσα μέσω οργανικής ανάπτυξης είτε μέσω συγχωνεύσεων ή κοινοπραξιών. Ταυτόχρονα, πρέπει να παραμείνουν κοντά στα μέλη τους, τους αγρότες».



«Επιπλέον, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί οι συνεταιρισμοί, η καινοτομία είναι απαραίτητη για να προσθέσει αξία στα προϊόντα τους, διαφορετικά το ρολόι θα σταματήσει», είπε μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ της που οργάνωσε η προεδρία της Cogeca στις Βρυξέλλες. Η διακρατική συνεργασία είναι επίσης απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστική θέση των αγροτών και των γεωργικών συνεταιρισμών.



Αναφέροντας ότι αν και η κερδοσκοπία μπορεί να διαδραματίσει ένα θετικό ρόλο, τόνισε πως η υπερβολική κερδοσκοπία επί των τιμών των γεωργικών προϊόντων χρειάζεται αυστηρότερες ρυθμίσεις. «Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθεί η υπερβολική αστάθεια στις αγορές μας. Αλλά η αστάθεια θα συνεχιστεί και στο μέλλον και πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι οι συνεταιρισμοί διαδραματίζουν ευεργετικό ρόλο στην προστασία των αγροτών και των καταναλωτών από αυτή τη μεταβλητότητα» κατέληξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου