Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τα παιδιά των λουλουδιών επιστρέφουν στα Μάταλα


Τα «παιδιά των λουλουδιών» επιστρέφουν στα Μάταλα! Η πρωτοβουλία ανήκει σε δύο Γερμανούς οι οποίοι επιδιώκουν την επανασύνδεση των απανταχού της γης πρώην χίπηδων που πέρασαν κάποια στιγμή από τα Μάταλα της νότιας Κρήτης.
Ως γνωστό τη δεκαετία του ΄70 τα περίφημα Μάταλα, η παραλία με τις εκπληκτικές σπηλιές, είχαν γίνει σημείο αναφοράς για τους
χίπηδες όλου του κόσμου. Σήμερα παραμένουν στην περιοχή ελάχιστοι χίπις που έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η τοπική εφημερίδα της Κρήτης «Άποψη του Νότου» εμπνευστές της ιδέας είναι ο συγγραφέας Arn Strohmeyer και ο εκδότης Thomas Balistier , οι οποίοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τη Μεγαλόνησο και έχουν αφιερώσει στο νησί σειρά βιβλίων.

Μάλιστα η τελευταία τους έκδοση με τίτλο "The Myth of Matala" αφορά ακριβώς στην περιοχή που αποτέλεσε , κυρίως την δεκαετία του '70 τον ιδανικό τόπο "ελευθερίας" για ανθρώπους- κυρίως νέους- απ' όλο τον κόσμο. Σήμερα οι τότε χίπις είναι ηλικίας περίπου 55-65 χρόνων.

Οι δύο Γερμανοί εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από πολλούς "βετεράνους" χίπις που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση και θα ταξιδέψουν για ένα Σαββατοκύριακο τον Ιούνιο στη νότια Κρήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σε αυτή την "επανένωση" θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέσω της ιστοσελίδας www.arnstrohmeyer.de.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου