Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Παρκόμετρα με ανιχνευτές λέιζερ


Ειδικό ανιχνευτικό μηχανισμό που θα λειτουργεί με ακτίνες λέιζερ αναμένεται να εγκαταστήσει ο Δήμος Μελβούρνης στα παρκόμετρα της πόλης προκειμένου όσοι παρανομούν και αφήνουν το αυτοκίνητό τους έστω και ένα λεπτό παραπάνω στα δημοτικά πάρκινγκ της πόλης να το πληρώνουν ακριβά.
Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που δόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους, οι νέοι ανιχνευτές θα αποφέρουν στα ταμεία του Δήμου περίπου $20 εκατ. επιπλέον, τα οποία θα προστεθούν στα $34 εκατ. που εισπράττει σήμερα.
Την ίδια στιγμή, όμως, μιας και η νέα τεχνολογία αναμένεται να ειδοποιεί τους δημοτικούς υπαλλήλους για το ποιος παρανομεί και αυτοί δεν θα χρειάζεται να ελέγχουν μόνοι τους ποιος
παρανομεί αναμένεται πολλοί από αυτούς να χάσουν και τη δουλειά τους αφού θα μειωθεί ο φόρτος εργασίας.
Το θέμα της εγκατάστασης ανιχνευτών αναμένεται να συζητηθεί αυτήν την εβδομάδα στο δημοτικό συμβούλιο και η τελική απόφαση είναι μόλις λίγες εβδομάδες μακριά.
Παρόμοιοι ανιχνευτές έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Μελβούρνη. Βρίσκονται σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Templestowe και η αύξηση των εσόδων που παρατηρήθηκε μόλις 6 εβδομάδες μετά την εγκατάστασή τους ήταν της τάξης του 24%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου