Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ο καιρός σήμερα


Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα

Βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
 Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πιθανόν της Κρήτης, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα Κεντρικά και Βόρεια πεδινά και λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά.

Ο υδράργυρος θα δείξει από -5 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 10 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 0 έως 9 - 10 βαθμούς στην Ανατολική Ελλάδα, από 0 έως 8 στο Βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 11 βαθμούς στο υπόλοιπο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί, και στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι έως ισχυροί, ενώ στα ανοικτά θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι.

Στην Αττική, αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ενώ χιόνια αναμένονται στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 - 10 βαθμούς αλλά στα βόρεια οι μέγιστες θερμοκρασίες δε θα ξεπεράσουν τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, μέχρι μέτριοι στο Σαρωνικό και μέχρι ισχυροί στο Ν. Ευβοϊκό.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι νοτίων διευθύνσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου