Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σύσκεψη για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο


Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων επισκέφθηκαν την Τρίπολη και ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο.


Ο κ. Αποστολόπουλος, στην ενημέρωση που έκανε, ανέφερε πως μέχρι σήμερα για την Πελοπόννησο έχει εκχωρηθεί το ποσό των 387,6 εκατ. ευρώ, ενώ αθροιστικά έχουν γίνει προσκλήσεις ενδιαφέροντος ποσού 620 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έχουν υποβληθεί 108 αιτήσεις από δικαιούχους συνολικού προϋπολογισμού 311 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχει εκχωρηθεί ακόμη το ποσό που αντιστοιχεί στην ψηφιακή σύγκλιση και την επιχειρηματικότητα.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόνισε ότι τα ενταγμένα έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου είναι 69 και ανεβάζουν το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού στα 248,2 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί το 63,5% του προγράμματος.

Μετά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε ότι: «παρουσιάσαμε την υπάρχουσα κατάσταση στην Πελοπόννησο, αποτυπώνοντας με καθαρότητα και σαφήνεια την εικόνα για κάθε έργο. Τα ενταγμένα έργα αντιστοιχούν στο 63,5% του προγράμματος και οι δυνατότητές μας μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να ενταχθούν άλλα 50.9 εκατ. ευρώ».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου