Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Προσοχή στο κόκκινο κρέας


Οι εμπειρογνώμονες  σε θέματα καρκίνου έχουν εκδώσει μια νέα ανακοίνωση η οποία συνδέει τον καρκίνο του εντέρου με το κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας .
Το Παγκόσμιο Ταμείο έρευνας για τον καρκίνο συμβουλεύει τους ανθρώπους να μειώσουν την  κατανάλωση του βοδινού, χοιρινού και αρνίσιου κρέατος  και να αποφεύγουν το επεξεργασμένο κρέας όπως το ζαμπόν και το σαλάμι.

Οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Ταμείου έρευνας για τον καρκίνο
στο Κολλέγιο Imperial του Λονδίνου ανέλαβαν να μελετήσουν και να επαναξιολογήσουν 263 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες σχετικά με τον ρόλο της διατροφής, του βάρους και της σωματικής άσκησης στον καρκίνο του εντέρου.
Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν πλέον «πειστικά στοιχεία» στο πώς και οι δύο αυτοί τύποι του κρέατος  αυξάνουν τον σχετικό κίνδυνο για εμφάνιση του καρκίνου του εντέρου.
Οι επιστήμονες συμβουλεύουν στη μείωση του κόκκινου κρέατος στα 500 περίπου γραμμάρια κόκκινου κρέατος την εβδομάδα και στην αποφυγή τελείως του επεξεργασμένου κρέατος.

Ο καρκίνος του εντέρου θεωρείται ο τρίτος πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου. Ο γενικός διευθυντής του συμβουλίου ενάντια στο καρκίνο – Ian Oliver ανέφερε ότι το 43% των περιπτώσεων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι άνθρωποι μείωναν το κόκκινο κρέας, έτρωγαν περισσότερες φυτικές ίνες, μείωναν την κατανάλωση αλκοόλ , διατηρούσαν ένα υγιές βάρος και ήταν πιο δραστήριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου