Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Ταφόπλακα της αγελαδοτροφίας η αλλαγή του χρόνου διάρκειας φρέσκου γάλακτος

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής του χρόνου διάρκειας του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος από 5
ημέρες σε 7 ή 9. Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, η σχετική απόφαση θα αποτελέσει την ταφόπλακα της αγελαδοτροφίας στην χώρα μας, αλλά και το χτύπημα των Ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών», τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.


Ο πρόεδρος του ΣΕΚ υποστηρίζει τα εξής:

Η διεύρυνση του αριθμού ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος αποτελεί τον Δούρειο ίππο για την είσοδο του εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας (πέρα αυτού που ήδη εισάγεται) καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στο ελλειμματικό σήμερα ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.



Θεωρούμε ότι πέρα της αμφισβήτησης του πόσο ένα γάλα είναι νωπό – φρέσκο μετά 7 ή 9 ημέρες, δεν θα ωφεληθεί ο καταναλωτής ούτε οικονομικά.

Δεν είναι εξ’ άλλου η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια αυτό το θέμα. Είχε επιχειρηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση να γίνει διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος αλλά δεν πέρασε.



Σήμερα που η κτηνοτροφία μας περνάει σοβαρή κρίση όπως και η χώρα μας, ιδιαίτερα όμως η αγελαδοτροφία μας που η παραγωγή γάλακτος μειώνεται συνεχώς, ήδη είμαστε στους 650.000 τόνους από 850.000 τόνους που είναι η ποσόστωση για τη χώρα μας, και οι αγελαδοτροφικές μονάδες κλείνουν η μια μετά την άλλη, ελπίζουμε ότι ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κος Χρυσοχοΐδης να μην βάλει την υπογραφή του στον αφανισμό της αγελαδοτροφίας μας.



Σε αντίθετη περίπτωση για τους αγελαδοτρόφους αλλά και όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας θα αποτελέσει αιτία πολέμου.



Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και όλα τα μέσα, για να αποτρέψουμε την εξαφάνισή μας από την παραγωγή πολύτιμων για τον έλληνα καταναλωτή προϊόντων, όπως είναι το ΓΑΛΑ και το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου