Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μαστουρωμένοι οι ναζί στρατιώτες


   Μαστουρωμένοι ρίχνονταν στον πόλεμο οι στρατιές του Χίτλερ σύμφωνα με μια έρευνα της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης.
Οι στρατιώτες του Τρίτου Ράιχ προμηθεύονταν με πολλά χάπια τα
οποία τους προσέφεραν εγρήγορση και υπερκινητικότητα, τα οποία τους μετέτρεπαν σε ακούραστες πολεμικές μηχανές.
Συγκεκριμένα οι στρατιώτες προμηθεύονταν με τα χάπια Pervitin, τα οποία περιέχουν μεθαμφεταμίνη. Από το 1939 έως το 1945 είχαν σπαταληθεί 200 εκατ. τέτοια χάπια περίπου. Σκοπός ήταν οι στρατιώτες να μετατραπούν σε πολεμικές μηχανές με υπερφυσικές δυνάμεις. Ο γιατρός πίσω από αυτό το σχέδιο ήταν ο Ότο Ράνκε, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γενικής και Αμυντικής Φυσιολογίας του Βερολίνου, ο οποίος ανακάλυψε ότι τα συγκεκριμένα ναρκωτικά προκαλούσαν υπερβολική αυτοπεποίθηση και αναστολή του φόβου. Έτσι, εφοδίαζαν μ' αυτά τους στρατιώτες όταν είχαν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς εχθρούς.
Μάλιστα, το 1942, μια ομάδα 500 Γερμανών στρατιωτών στη Ρωσία βρίσκονταν περικυκλωμένοι από το αντίπαλο στράτευμα και παράλληλα είχαν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασία -30 βαθμούς. Τρομοκρατημένοι ήθελαν να οπισθοχωρήσουν, αλλά ο γιατρός της μονάδας τους έδωσε τα χάπια καθώς δε μπορούσε να τους βλέπει δειλούς να παρακαλούν να πεθάνουν. Έτσι, σε μισή ώρα αισθάνονταν ήδη καλύτερα. Το ηθικό ήταν ακμαιότατο και δεν έβλεπαν την ώρα να πολεμήσουν!
Αλλά ως το τέλος του πολέμου, οι Ναζί ανέπτυξαν ακόμα ένα διεγερτικό από κοκαΐνη, για τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής.
«Ήταν το τελευταίο μυστικό όπλο του Χίτλερ να κερδίσει τον πόλεμο που ήδη κράτησε αρκετά», σημειώνει ο εγκληματολόγος Γουλφ Κέμπερ.
Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί στρατιώτες που εθίστηκαν στα ναρκωτικά δεν μπόρεσαν ποτέ να το ξεπεράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου