Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Το πολεμικό πλοίο USS Kearsarge κατέφτασε στη βάση της Σούδας ετοιμοπόλεμο


   Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο έκανε την εμφάνισή του στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη προκαλώντας αντιδράσεις και φόβους για εμπλοκή της βάσης στην κρίση της Λιβύης.
Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασεκυής (04/03) στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία 1866 των Χανίων.
Το ελικοπτεροφόρο USS Kearsarge έφτασε στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής στην προβλήτα Κ14 της ναυτικής βάσης Μαραθίου με τη συνοδεία ρυμουλκών και με πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Πάνω του φέρει αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx. Το πλοίο αυτό χρρησιμοποιείται για επιβίβαση, επέκταση, προσγείωση και υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο. Παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει και νοσοκομειακή μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 600 ασθενείς με δωμάτιο ακτίνων X, μια τράπεζα αίματος, εργαστήρια και εγκαταστάσεις θαλάμων εντατικής παρακολούθησης.
Ο διάδρομος προσέγγισης απογείωσης εναερίων μέσων είναι 844 πόδια και η χωρητικότητα του πλοίου 40.500 τόνοι. Εκτός από στρατεύματα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, πυροβολικό, πυρομαχικά και προμήθειες. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί» έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης.
Με λίγα λόγια είναι ένα ετοιμοπόλεμο στρατόπεδο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγει για την Λιβύη...
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου