Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να αλλάξει όλο το Κυβερνητικό επιτελείο


   Στα όριά του έφτασε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η δημόσια κόντρα δύο εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και Ευάγγελου Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να
κυκλοφορούν από το απόγευμα της Παρασκευής σενάρια ακόμη και για σαρωτικό ανασχηματισμό «οποιαδήποτε στιγμή το επόμενο διάστημα», όπως έλεγαν συνεργάτες του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραπαίει συνεχώς από πρόβλημα σε πρόβλημα κι από εσωτερική αντιπαράθεση σε εσωτερική αντιπαράθεση και εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει στη δομή και τη σύνθεσή της δραστικά.
Ο κ. Παπανδρέου έχει ωστόσο δύο εμπόδια για να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει το επόμενο τριήμερο άλλη κίνησή του, με σκοπό να κατευναστούν τα πνεύματα και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην κυβέρνηση. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι δύσκολα μπορεί να αλλάξει τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς υπάρχουν κρίσιμες ευρωπαϊκές συνεδριάσεις μέσα στον Μάρτιο και το δεύτερο είναι ακριβώς αυτές οι διεργασίες στην Ευρώπη, αλλά και η προσπάθεια συναίνεσης εντός της χώρας, καθώς θέλει να λάβει τις όποιες γενικότερες αποφάσεις του σε συνάρτηση με αυτές τις διεργασίες.
Πάντως ο πρωθυπουργός παραδεχόταν σε συνομιλητές του ότι έκανε λάθος το Σεπτέμβριο με τον τρόπο που επιχείρησε τελικά τον ανασχηματισμό και άφηνε να διαφανεί ότι αυτή τη φορά και εφόσον γίνει νέα αλλαγή, θα δοθεί μια πιο οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του συντονισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου