Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Άνεργος ο Νομπελίστας


Ο Μοχάμαντ Γιουνούς που είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης απολύθηκε από την «τράπεζα των φτωχών»   Το Νόμπελ Ειρήνης που είχε πάρει το 2006 δεν έφερε γούρι στον Μοχάμαντ Γιουνούς. Ο γνωστός και ως «τραπεζίτης των φτωχών» είχε πολλά προβλήματα από τότε που βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας και πλέον παύθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή της Grameen Bank, την οποία μάλιστα είχε ιδρύσει ο ίδιος.
«Η κεντρική τράπεζα του Μπανγκλαντές απάλλαξε τον Γιουνούς από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή της Grameen Bank και η σχετική απόφασή της έχει άμεση ισχύ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουζαμέλ Χακ, πρόεδρος της Grameen Bank. Σύμφωνα με τον Χακ, ο 70χρονος νομπελίστας παύθηκε επειδή η Κεντρική Τράπεζα τού χρεώνει μια παράβαση του ιδρυτικού κανονισμού της Grameen, στην οποία στηρίχθηκε ο διορισμός του ως γενικού διευθυντή.
Οι υποστηρικτές του Γιουνούς τονίζουν πως η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της κόντρας που έχει με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές, Σέιχ Χασίνα η οποία κατηγορεί τον οργανισμό μικροπιστώσεων ότι «ρουφάει το αίμα των φτωχών».
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου