Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Κατέψυξαν νεογέννητο για να επιβιώσει


   Τελικά κάποιες φορές η επιστήμη κάνει πραγματικά θαύματα με μεθόδους που μόνο σε ταινίες έχουμε δει. Στη Βρετανία ένα νεογέννητο κοριτσάκι γεννήθηκε σχεδόν νεκρό. Όμως οι γιατροί στο
νοσοκομείο Άντενμπρουκ του Κέιμπριτζ χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία υψηλής ψύξης μπόρεσαν να την επαναφέρουν στη ζωή, όπως έγινε σήμερα γνωστό.
Κατά τη διάρκεια της γέννας, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο πλακούντας της μητέρας είχε καταστραφεί πλήρως και το μωρό για αρκετό καιρό δεν έπαιρνε αίμα και οξυγόνο. Τεχνικά ήταν νεκρό. Για 25 λέπτα προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στη ζωή ώσπου τελικα «έπιασαν» ένα χτύπο.
Τότε οι γιατροί τοποθέτησαν τη μικρή Έλα Άντερσον, όπως ονομάζεται, σε μια ψυχώμενη κουβέρτα με παγωμένο νερό η οποία έφτασε τη θερμοκρασία του σώματος ως και 33,5 βαθμούς κελσίου για 3 μέρες! Έτσι, μειώθηκε ο μεταβολισμός του εγκεφάλου της και μπόρεσε να επανέλθει σταδιακά.
Ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς το κοριτσάκι θα χρειαστεί πολλές φυσιοθεραπείες για να επανέλθει πλήρως κινητικά, αλλά σημασία έχει ότι είναι καλά.
«Ανυπομονούσα να κρατήσω το παιδί μου για πρώτη φορά και να του δώσω μια ζεστή αγκαλιά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον αλλά η πορεία της υγείας της μικρής πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Είναι για μας ένα μικρό θαύμα και κάθε μέρα μας δίνει μια καινούρια ελπίδα», δηλώνει πλέον όλο χαρά ένα χρόνο μετά η μητέρα της Έλα, Ρέιτσελ Κλάξτον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου