Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μπαχρέιν: Χαμός στην πλατεία Μαργαριταριού


Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην επιχείρηση καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας του Μπαχρέιν σήμερα στη Μανάμα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής
της σιιτικής μουσουλμανικής αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για έναν πόλεμο εξόντωσης. Αυτό δεν συμβαίνει ούτε σε πολέμους. Είναι απαράδεκτο» τόνισε ο Αμπντέλ Τζαλίλ Χαλίλ, ανώτατο στέλεχος του Ουεφάκ, του μεγαλύτερου σιιτικού κόμματος του Μπαχρέιν.

Ο Χαλίλ δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters πως οι στρατιωτικές δυνάμεις, εκτός του ότι εκδίωξαν τους διαδηλωτές από την πλατεία του Μαργαριταριού, έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, αποκλείοντας δρόμους και πυροβολώντας ή συλλαμβάνοντας όσους προσπαθούν να τους διασχίσουν.

Ένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο Χαλίλ Μαρζούκ, κατηγόρησε τις δυνάμεις ότι έβαλαν με «πραγματικές σφαίρες» εναντίον των διαδηλωτών και πρόσθεσε πως προχώρησαν σε αυτή την κίνηση «σκόπιμα για να τους σκοτώσουν».

Ο ίδιος κατήγγειλε πως οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε πολλά νοσοκομεία και έχουν περικυκλώσει ορισμένα δημόσια κτήρια. Σύμφωνα με έναν άλλο βουλευτή, τον Αλί αλ-Ασουάντ, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί σε χωριά σιιτών γύρω από τη Μανάμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου