Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Red Bull κρύβει την ταχύτητα της RB7. Πόσο όμως;

Έχουμε γράψει πολλές φορές πως από τις δοκιμές δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις επιδόσεις των μονοθεσίων. Σίγουρα παίρνουμε μια ιδέα, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε με
βεβαιότητα...
Αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον ταχύτερο γύρο, όπως το φορτίο καυσίμου, οι γόμες των ελαστικών, η ποσότητα της γόμας που έχει στρωθεί στην αγωνιστική γραμμή της πίστας, η θερμοκρασία των ελαστικών, η θερμοκρασία του οδοστρώματος και φυσικά το πόσο πιέζει ένας οδηγός το αυτοκίνητό του.

Στην τελευταίες δοκιμές της Βαρκελώνης ο Sebastian Vettel σημείωσε τον καλύτερο χρόνο την 1η και την 2η ημέρα. Και ενώ όλοι έκαναν το ταχύτερό τους γύρο με ζεστά ελαστικά, λέγεται πως ο Vettel έκανε τον ταχύτερο γύρο με κρύα! Επίσης, φήμες από την Ιταλία λένε πως όταν ο περσινός Πρωταθλητής σημείωσε τον καλύτερο χρόνο είχε πολλά καύσιμα στο ρεζερβουάρ της RB7. Ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο είναι και τα νέα ελαστικά. Ο Vettel δήλωσε γι’ αυτά:

Με τα νέα ελαστικά είναι δύσκολο να ερμηνεύσεις τις επιδόσεις για πάνω από έναν γύρο, είτε πρόκειται για σένα, είτε για τους άλλους. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, είχε δηλώσει πως η RB7 θα έριχνε γύρο σε όλους, όμως τώρα είπε ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ferrari. Ο Αυστριακός δήλωσε για τα ελαστικά:

Έχουμε προβλήματα με τα ελαστικά, όμως είναι λιγότερα σε σχέση με τους άλλους.
Σίγουρα η Red Bull κρύβει την απόδοση της RB7. Όμως αν ο Vettel έγραψε τον ταχύτερο χρόνο με κρύα λάστιχα και πολλά καύσιμα, τότε μάλλον η RB7 θα είναι με άνεση το ταχύτερο μονοθέσιο, τουλάχιστον στους πρώτους αγώνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι άλλες ομάδες δεν κρύβονται. Η RBR όμως, μας έχει συνηθίσει να κρύβει περισσότερο την ταχύτητα των μονοθεσίων της. Μπορούν οι Ferrari και McLaren να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν την ταχύτητα της Red Bull ή και πάλι ο Adrian Newey έχει κάνει το θαύμα του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου