Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Λαβράκι στο φούρνο με άρωμα λεμόνι


Συνταγή για 2 άτομα
Υλικά:
1 λαβράκι (περίπου 400-500γρ.)

1 λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες


1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες

1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε χοντρές φέτες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός από ένα λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού, ψιλοκομμένο τζίντζερ

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα να μαριναριστούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180oC.

Πλένουμε καλά το ψάρι και το τοποθετούμε σε ένα αρκετά μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τις φέτες λεμονιού, και το μείγμα του ελαιόλαδου και λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε με αυτά το ψάρι στο ταψί. Αραδιάζουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από το ψάρι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε το λαβράκι στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Σερβίρετε το ψάρι κατευθείαν από τον φούρνο με πατάτες τζάκετ και λαχανικά στον ατμό.



Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου