Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ευχαριστήρια επιστολή Τζιαμπάο στον Παπανδρέου

Για την απομάκρυνση των κινέζων πολιτών από τη Λιβύη
Την βαθειά και ειλικρινή ευγνωμοσύνη του κινέζικου λαού προς τον κ. Παπανδρέου, την ελληνική κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της Κρήτης καθώς και προς όλο τον ελληνικό
λαό για την απομάκρυνση των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη, εκφράζει με ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο κινέζος ομόλογος του, Γουέν Τζιαμπάο.

Ο κ. Τζιαμπάο στην επιστολή του υπογραμμίζει την άμεση ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της Κίνας για απομάκρυνση των ανθρώπων της από την Λιβύη με την έγκριση του σχεδίου μεταφοράς τους με ναυλωμένα πλοία μέσω Κρήτης, σημειώνοντας ότι κινδύνευσαν πάνω από 30.000 Κινέζοι.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο Κινέζος ομόλογός του σημειώνει ότι έδωσε προσωπικά εντολή να συνεργαστούν οι τοπικές και αρμόδιες αρχές με την κινεζική πλευρά, εξαίροντας ταυτόχρονα τους πολίτες του «σπουδαίου ελληνικού έθνους» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει-για τη συμπαράσταση, τα φιλικά αισθήματα προς τον Κινεζικό λαό, και το πνεύμα αλληλοβοήθειας που επέδειξαν σε δύσκολους καιρούς.

Ο κ. Τζιαμπάο εξέφρασε και την επιθυμία του να συναντήσει τον έλληνα πρωθυπουργό σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου