Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οξεία αντιπαράθεση στη βουλή για τους αγρότες


Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή με αφορμή επερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και την οποία προσυπέγραψαν 31 βουλευτές του κόμματος, για τις αποζημιώσεις στο βαμβάκι. Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Κώστας Σκανδαλίδης με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Για τρομοκράτηση και καταστολή των αγροτών που κινητοποιήθηκαν
κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, παίρνοντας το λόγο στη βουλή, με αφορμή την επερώτηση των 31 βουλευτών για τις αποζημιώσεις στο βαμβάκι.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επερώτησης, ο κ. Σαμαράς, μίλησε για πραγματική ζημιά, από πραγματικό αίτιο, η οποία κατ’ επέκταση πρέπει ν’ αποζημιωθεί.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: «άλλα έταξε και άλλα έκανε για τους αγρότες», μιλώντας για εμπαιγμό των παραγωγών στο θέμα των φωτοβολταϊκών.
«Η κυβέρνηση εγκατέλειψε αγρότες και κτηνοτρόφους», συνόψισε ο κ. Σαμαράς.
Απαντώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για γενικόλογες θέσεις στον αγροτικό τομέα και τη ΝΔ, ότι ευθύνεται για την περικοπή των επιδοτήσεων σε καπνό και τεύτλα.
Μίλησε για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και μείωση του  αγροτικού εισοδήματος 17% στα χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ.
Σχετικά με τις ενστάσεις της ΝΔ στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, χαρακτήρισε και πάλι μαξιμαλιστικές τις απαιτήσεις των αγροτών, τονίζοντας ότι "πάντοτε ο ίδιος υπερασπιζόταν το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις", ενώ ρητορικά ρωτώντας τον κ. Σαμαρά, είπε: "Επειδή έχετε διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών θ’ αφήνατε ποτέ να κλείσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία;"
Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στο έργο του ΥΠΑΑΤ ως ώρας, στις παρεμβάσεις, όπως το νομοσχέδιο για το μητρώο αγροτών, των εμπόρων και το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, που όπως είπε θα προωθηθεί για ψήφιση στη βουλή, πριν το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου