Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

«Άνοιγμα» Google στην Κίνα

Ο Eric Schmidt παραχώρησε συνέντευξη στο BBC και μίλησε για το νέο του ρόλο στη Google. Ο απερχόμενος CEO της εταιρείας αναλαμβάνει προσεχώς καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου, με βασικό στόχο την αναζήτηση συνεργασιών και τη διεύρυνση τον
οριζόντων της Google.

Ο Schmidt βρέθηκε στο Davos και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Μιλώντας στο BBC, εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία Κινέζων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και συνέχισε λέγοντας ότι από το νέο του πόστο στη Google θα επιχειρήσει να βελτιώσει τις σχέσεις με την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «από εμάς τους τρεις (Schmidt και οι συνιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin) εγώ ήμουν πάντα ο άνθρωπος που πίστευε περισσότερο στην επέκταση προς την Κίνα».

Ο Schmidt θα έχει τώρα αρκετό χρόνο στη διάθεσή του για να πετύχει αυτό το σκοπό. Όπως εξήγησε στο BBC, ο νέος του ρόλος αφορά κατά τα δύο τρίτα τις σχέσεις της Google με εξωτερικούς παράγοντες.

Οι σχέσεις της Google με την Κίνα έχουν περάσει από πολλά στάδια. Πριν από μερικούς μήνες, οι δύο πλευρές βρίσκονταν "στα μαχαίρια", με αφορμή την απόφαση των κινεζικών αρχών να λογοκρίνουν τη μηχανή αναζήτησης της Google. Τελικά, οι σχέσεις βαίνουν προς εξομάλυνση. Δε θα μπορούσε, βέβαια, η Google να είναι διαρκώς σε εμπόλεμη κατάσταση με τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

πηγή: pcmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου