Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 29/01/2011

Στην Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρο χιονόνερο ή χιόνι, στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά και το απόγευμα σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε το
Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστουν στα ανατολικά και νότια με τάση περαιτέρω εξασθένησης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς στη Δ. Μακεδονία και στη Θράκη, από 0 έως 8 στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα, από 2 έως 8 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 5 στο Βόρειο Αιγαίο, από 4 έως 9 βαθμούς στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και από 9 έως 14 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ. Σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Το βράδυ τα φαινόμενα θε περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 - 8 βαθμούς αλλά στα βόρεια οι μεγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 5. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και τοπικά στο Ν. Ευβοϊκό θυελλώδεις.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου