Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σκληρό πόκερ για τον "θησαυρό" του Στάνλεϊ Χο

Ο πόλεμος ανάμεσα στον μεγιστάνα των καζίνο του Μακάο Στάνλεϊ Χο και τα μέλη της οικογένειάς του μόλις ξεκίνησε. Ο αγώνας για την τεράστια περιουσία θα μοιάζει με σκληρό...
 πόκερ, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να φτάνουν στα δικαστήρια για την επίλυση των διαφορών τους.
 Μόλις μία μέρα μετά τη διαβεβαίωσή του σε τηλεοπτική εκπομπή ότι

επιθυμεί να λύσει το θέμα εντός της οικογένειας, ο 89χρονος μεγιστάνας κατέθεσε αγωγή κατά της τρίτης του συζύγου και των πέντε παιδιών που απέκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του προκειμένου να ανακτήσει τα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία, όπως υποστηρίζει, του απέσπασαν εξαπατώντας τον. «Θέλει να συνεχίσει, προσπαθεί να ανακτήσει την περιουσία του» δήλωσε ο δικηγόρος του Γκόρντον Ολνταμ υποστηρίζοντας ότι η προχθεσινή τηλεοπτική δήλωση περί εξωδικαστικής επίλυσης του θέματος ήταν αποτέλεσμα πιέσεων προς τον πελάτη του.

Η εξέλιξη αυτή δίνει τώρα νέα τροπή στις πολυσχιδείς διενέξεις για τα δισεκατομμύρια δολάρια του Χο με τα διάφορα ενδοοικογενειακά μέτωπα. Η οικογένεια άλλωστε περιλαμβάνει τέσσερις συζύγους και δεκαεπτά παιδιά. Σύμφωνα με την αγωγή, ο Στάνλεϊ Χο, ο οποίος το 2009 υποβλήθηκε σε επέμβαση εγκεφάλου, μήνυσε τα συγκεκριμένα μέλη της φαμίλιας του επειδή εξέδωσαν νέες μετοχές για την κύρια εταιρεία του, την SJM, χωρίς τη συναίνεση του, με αποτέλεσμα σχεδόν να εκμηδενιστεί το δικό του μερίδιο.

Η διαμάχη ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα, όταν η τέταρτη σύζυγος του Χο, η Αντζελα Λεόνγκ, αύξησε το μερίδιό της στην SJM στο 7,63% και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχός της. Πολλοί θεωρούν ότι αυτό εξόργισε τα αντίπαλα στρατόπεδα της οικογένειας του Χο, τα οποία υπό τη δεύτερη σύζυγό του Λουτσίνα Λάαμ και την τρίτη Ινα Τσαν ουν-Τσαν κατέφυγαν στην έκδοση νέων μετοχών. Η κίνηση αυτή εξασφάλισε στην Ινα την αύξηση του μεριδίου της σε 8,9% και των πέντε παιδιών της Λουτσίνα σε 15%.

Στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης μπήκε και η Αντζελα Χο, μία από τις κόρες που απέκτησε ο μεγιστάνας με την πρώτη σύζυγό του Κλεμεντάιν Λεϊτάο, η οποία δεν είναι πλέον εν ζωή, λέγοντας πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο πατέρας της δεν θα αφήσει τίποτα στην οικογένεια της μητέρας της

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου