Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Από τον πατέρα στην κόρη


   Από τον πατέρα στην κόρη πέρασε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η προεδρία του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου. Η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, Μαρίν Λεπέν εκτιμάται πως εξασφάλισε τα 2/3 των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές για την
ανάδειξη νέου ηγέτη.
Ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν αποχωρεί έπειτα από πολυετή θητεία στο τιμόνι του ακροδεξιού κόμματος, που ο ίδιος ίδρυσε.
Το 2002 είχε διεκδικήσει την προεδρία της χώρας και είχε καταφέρει να ξαφνιάσει την διεθνή κοινότητα, περνώντας στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με αντίπαλο τον Ζακ Σιράκ.
Η Μαρίν Λε Πεν είναι η μικρότερη κόρη του Ζαν-Μαρί Λε Πεν, που έχει την απόλυτη υποστήριξη του πατέρα της, αλλά και ευρεία υποστήριξη έναντι του Γκολνίς, ενός 60χρονου πανεπιστημιακού, ευρωβουλευτή και ιστορικού μέλους του ακροδεξιού κόμματος, που υποστηρίζεται κυρίως από τους πλέον ριζοσπαστικούς μέσα στο κόμμα.
Η ίδια προσπαθεί να παρουσιάζει την εικόνα μιας μοντέρνας γυναίκας που έχει τρία παιδιά και δύο διαζύγια στην πλάτη της, πολλές υποχρεώσεις και πολλές ανησυχίες για την πορεία της κοινωνίας επιχειρώντας καθημερινά να πείσει τον κόσμο ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για τη δημοκρατία.
Να σημειωθεί ότι από την ίδρυση του κόμματος, είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου εκλέγεται από τις ψήφους των μελών, αφού έως τώρα ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν επανεκλεγόταν πανηγυρικά διά βοής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου